Wyniki konkursu Dobry Chleb 2012

Wyniki konkursu Dobry Chleb, Radom 2012

Do konkursu zgłoszono 32 rodzaje chlebów w trzech kategoriach: chleb żytni, chleb mieszany, chleb z dodatkami. Pieczywo oceniano w skali punktowej metodą "Za smak". Jakość bardzo dobra - maksymalnie 50 pkt.; jakość dobra - maksymalnie 30 pkt.

W skład komisji weszli:

  1. Anna Wachowicz - przewodnicząca
  2. Paweł Kaśkiewicz
  3. Stanisław Gąsior
  4. Janusz Ochal

Wyniki konkursu:

  Kategoria Chleb żytni

  1. Piekarnia Sarzyński, Kazimierz Dolny
  2. Piekarnia Cukiernia Pokutyńscy, Drawsko Pomorskie
  3. Piekarnia Cukiernia Abramowicz i S-ka, Klikawa

Wyróżnienia: Piekarnia P.Pastuszka, Radom i Piekarnia Cukiernia Putka, Warszawa

Kategoria Chleb z dodatkami:

  1. Piekarnia Cukiernia Jarosław Gajda, Radom
  2. Piekarnia "Rustykalna" Wojciech Skałbania, Radom
  3. Piekarnia P. Pastuszka, Radom
  4. Piekarnia Wacyn, Radom
  5. Piekarnia Cukiernia Putka, Warszawa

Kategoria Chleb mieszany

  1. Piekarnia Cukiernia "Stan Mar", Czarże
  2. Piekarnia Cukiernia Jarosław Gajda, Radom
  3. Piekarnia Wacyn, Radom

Wyróżnienienie: Piekarnia Cukiernia Abramowicz i S-ka, Klikawa

Konkurs został przeprowadzony dzięki wydatnej pomocy Polskiego Związku Producentów Roślin Zbożowych, z osobistym zaangażowaniem jego prezesa Stanisława Kacperczyka i po raz kolejny przy współudziale Akademii Piekarskiej z siedzibą w Milejowicach. Dlatego wielkie podziękowania za gościnę oraz formalną i merytoryczną organizację konkursu należą się Zbigniewowi Prokopowiczowi. Organizację tegorocznego Święta Chleba zawdzięczamy grupie osób i firm współpracujścych z Organizatorami. Dziękujemy serdecznie wszystkim.